ET-10 Midsland

Kerkdienst: 12 December 2021 - 12:00 - ds. M. de Graaff - Protestantse Gemeente ET-10

Advent: ‘In een Ander Licht’

Advent 3

3e adventszondag: ‘Doen’

Lezing: Lucas 3: 7-18

Wat betekent dit concreet? Wat moeten we doen? Johannes maakt grote woorden klein: heb je twee stel onderkleren, dan geef jee een daarvan aan wie er geen heeft. Voor je eten geldt hetzelfde. Geen luchtfietserij. Geen grote woorden over een ideaal dat nooit werkelijkheid kan worden. Het gaat om een toekomst die nu al begint door wat wij doen: delen van wat je hebt, genoegen nemen met wat je krijgt.

Iedere zondag wordt er een ‘adventskaars’ aangestoken, als een vonk van de ster van David. Het licht groeit totdat in de kerstnacht de hemel openbreekt in een zee van licht. De kaarsen staan stilletjes hun verwachting uit te stralen met als achtergrond een gouden tijd = symb. Gods tijd. In het liturgisch bloemschikken wordt het thema van de dienst tot verbeelding gebracht.

We hopen dat wie onze kerkdiensten bezoeken in de vieringen op adem mogen komen. Dat er een helende ruimte gevoeld mag worden waarin de ontmoeting met God en elkaar centraal staat. Dit alles om weer geïnspireerd verder te kunnen gaan op je levensweg.

Welkom!

* Het gebouw is rolstoelvriendelijk en er is ringleiding

* Onze kerkdiensten zijn (op ieder tijdstip) te beluisteren via: www.kerkomroep.nl Zoeken op provincie Friesland, Terschelling GK

* We volgen de actuele regelgeving van het RIVM: alles op liefdevolle afstand van 1,5 meter met voldoende ventilatie. Vieren zoals het kan en mag.

* Als u contact op wilt nemen met ds. Mathilde de Graaff om nog even na te praten of gewoon voor een luisterend oor: tel. 0562-443151