St Janskerk

De Sint Janskerk in Hoorn op het Nederlandse waddeneiland Terschelling is één van de oudste bouwwerken op het eiland.

Het gebouw dateert van de 13e eeuw. In 1230 was er reeds sprake van de bouw van een kapel op deze plaats. Het is een eenbeukige kerk met een kleine, maar zware toren aan de westkant. Rond de kerk is een kerkhof dat nog altijd als begraafplaats wordt gebruikt.

Tussen 1963 en 1969 werd de kerk gerestaureerd. In de ruimte onder de toren zijn voorwerpen zoals munten en bouwfragmenten te bezichtigen die tijdens de restauratie in de bodem zijn gevonden. De kerk is een rijksmonument.

De kerk wordt gebruikt voor kerkdiensten van de Hervormde gemeente Oost Terschelling en voor bruiloften en concerten.

St Janskerk Hoorn

donderdag 18 augustus

• Tongesdei ik yn Hoâne

Tongesdei ik yn Hoâne
    Want op zondag kun je naar de kerk, maar deze zomer is er in augustus ook op donderdag om 11 uur de mogelijkheid om mee te doen een eenvoudige viering van een half uurtje. In deze dienst vieren we de nieuwe dag, het ontwaken, het licht en onze dankbaarheid ervoor. Dus: 4, 11, 18 en 25 augustus: Tongesdei ik yn Hoâne.

hoorn

donderdag 25 augustus

• Tongesdei ik yn Hoâne

Tongesdei ik yn Hoâne