St Janskerk

De Sint Janskerk in Hoorn op het Nederlandse waddeneiland Terschelling is één van de oudste bouwwerken op het eiland.

Het gebouw dateert van de 13e eeuw. In 1230 was er reeds sprake van de bouw van een kapel op deze plaats. Het is een eenbeukige kerk met een kleine, maar zware toren aan de westkant. Rond de kerk is een kerkhof dat nog altijd als begraafplaats wordt gebruikt.

Tussen 1963 en 1969 werd de kerk gerestaureerd. In de ruimte onder de toren zijn voorwerpen zoals munten en bouwfragmenten te bezichtigen die tijdens de restauratie in de bodem zijn gevonden. De kerk is een rijksmonument.

De kerk wordt gebruikt voor kerkdiensten van de Hervormde gemeente Oost Terschelling en voor bruiloften en concerten.

St Janskerk Hoorn

Ds. E.H. Zoomers
E-Mail: ezoomers@xs4all.nl

Kosters Hoorn

voor de kerk:
Margreet de Bruin - Kuipers
tel. 06 4095 3577

voor 'Ons Huis':
Wietske Roos - Koetje
tel. 0562 448642

Plaats    Hoorn (Terschelling)
Coördinaten    53° 24′ NB, 5° 21′ OL
Gebouwd in    13e eeuw
Restauratie(s)    1963-1969
Gewijd aan    Johannes de Doper

donderdag 22 april

Locatie: St Janskerk Hoorn

Elke donderdag staat de deur de Sint Janskerk in Hoorn 's ochtends van 11 - 12 uur open.
    Je kunt er gerust even binnenlopen. Bewonder het interieur, steek een kaarsje aan, luister naar het orgelspel, maak een praatje of zit gewoon even stil om tot rust te komen.

vrijdag 23 april

Locatie: St Janskerk Hoorn

Iedere vrijdag staat de deur de Sint Janskerk in Hoorn 's ochtends van 11 - 12 uur open.
    Je kunt er gerust even binnenlopen. Bewonder het interieur, steek een kaarsje aan, maak een praatje of zit gewoon even stil om tot rust te komen.

zaterdag 24 april

Locatie: St Janskerk Hoorn

Ook op zaterdag staat de deur de Sint Janskerk in Hoorn 's ochtends van 11 - 12 uur open.

zondag 25 april

Locatie: St Janskerk Hoorn

´s Zondags staat de deur de Sint Janskerk in Hoorn 's ochtends van 11 - 12 uur open.