St Janskerk

De Sint Janskerk in Hoorn op het Nederlandse waddeneiland Terschelling is één van de oudste bouwwerken op het eiland.

Het gebouw dateert van de 13e eeuw. In 1230 was er reeds sprake van de bouw van een kapel op deze plaats. Het is een eenbeukige kerk met een kleine, maar zware toren aan de westkant. Rond de kerk is een kerkhof dat nog altijd als begraafplaats wordt gebruikt.

Tussen 1963 en 1969 werd de kerk gerestaureerd. In de ruimte onder de toren zijn voorwerpen zoals munten en bouwfragmenten te bezichtigen die tijdens de restauratie in de bodem zijn gevonden. De kerk is een rijksmonument.

De kerk wordt gebruikt voor kerkdiensten van de Hervormde gemeente Oost Terschelling en voor bruiloften en concerten.

St Janskerk Hoorn

Ds. E.H. Zoomers
E-Mail: ezoomers@xs4all.nl

Kosters Hoorn

voor de kerk:
Margreet de Bruin - Kuipers
tel. 06 4095 3577

voor 'Ons Huis':
Wietske Roos - Koetje
tel. 0562 448642

Plaats    Hoorn (Terschelling)
Coördinaten    53° 24′ NB, 5° 21′ OL
Gebouwd in    13e eeuw
Restauratie(s)    1963-1969
Gewijd aan    Johannes de Doper

woensdag 23 juni

Locatie: St Janskerk Hoorn

Elke ochtend is de Sint Janskerk in Hoorn open. Je bent welkom om de kerk eens van binnen te bekijken, er even tot rust te komen, een praatje te maken, te bidden of een kaarsje aan te steken. Kijk gerust eens rond. De kerk is elke dag open van 11 tot 12 uur.

donderdag 24 juni

vrijdag 25 juni